Oeps...

Beschrijving

Banner - Campings

Campings

Campings waar we met plezier hebben gestaan en waar we graag terugkomen vind je hier. Onze voorkeur gaat uit naar kleine campings waar auto's liever niet bij de tent mogen staan (met een Volkswagen kampeerbus natuurlijk een twijfelachtig criterium). Een vrije en natuurlijke indeling van het terrein vinden we een pluspunt.

 

Weet je een camping die in dit rijtje zou passen, laat het ons weten. Stuur een mail naar info@vw-t2.nl of ga naar reageren.


NEDERLAND

 


De Biezen

Achter de poort is dit natuurkampeerterrein een oase van rust, te midden van natuurgebieden van Staatbosbeheer. Het terrein is zeer afwisselend beplant, wat zorgt voor veel verschillende soorten vlinders, insecten en vogels. De sfeer op het terrein wordt verder bepaald door talrijke beelden. Winterkamperen is ook mogelijk, want De Biezen is het hele jaar open. 


De Lakens

Met bijna 1000 plaatsen is het een wonder dat deze camping hier staat. Maar de locatie is bijzonder. Je kampeert op 100 meter van het strand in de duinpannen. Wij waren er eind oktober en dan is het er gezellig druk. Het vriendelijke en klantgerichte personeel, zowel op de camping als in het restaurant, maakt dat je je zeer welkom voelt.


De Maasakker

Een natuurkampeerterrein voor uitsluitend tenten en - liefst klassieke - kampeerbusjes zoals onze Volkswagen. De beperking tot tenten heeft tot gevolg dat alle gasten echte kampeerders zijn, waarvan bovendien een groot deel op de fiets komt. Samen met de gastvrijheid van de eigenaar resulteert dat in een camping met een heel gemoedelijke sfeer.


Het Goeie Leven

Het Goeie Leven is een ruim opgezette camping, grenzend aan het recreatiegebied de Vlagheide. Vanaf de camping wandel je dus zo de bossen in én de voormalige afvalheuvel op met fraai uitzicht. De eigenaren combineren de liefde voor kamperen met die voor lekker eten. Het gevolg is dat er bij de camping een leuk restaurant zit met een gezellig terras. 


Landgoed Quadenoord

Echt waar, we staan hier op een volle camping. Maar in het bosgedeelte heb je zeer ruime, vrije plaatsen. Het enige hek op deze camping staat rond het toiletgebouw, dus eigenlijk sta je vrij in de natuur. In de avond zie je overal vuurtjes om je heen, hier en daar met een Dutch Oven er boven. Wat ons betreft een camping met unieke uitstraling.


Leenderbos

Rond een grote speelweide met vuurhut liggen ruime plekken die veel privacy bieden (wij gaan voor plaats 3). De camping ligt midden tussen natuurgebieden zoals Malpie en de Strabrechtse Heide en voor een heerlijke trappist is abdij De Achelse Kluis (België) vlakbij. Jammer genoeg is er zelfs op een halfvolle camping geen mogelijkheid om tot en met zondagmiddag te blijven.


Morgenrood

Grenzend aan natuurgebied de Kampina ligt camping Morgenrood fraai tussen de bomen. Het natuurkampeerterrein heeft ruime plaatsen en die liggen verspreid over meerdere veldjes. Wandelen kan direct vanaf de camping, maar voor een gezellig terras hoef je niet ver te lopen. Bos-restaurant De Belvertshoeve en Het Boscafé vind je naast de camping.


Recreatielandschap Rosenboom

Achter de oudste nog in bedrijf zijnde boerderij van Nederland heeft de familie Rosenboom een bijzondere boerencamping gecreëerd tussen de weilanden. Op veertien schiereilandjes liggen steeds twee ruime kampeerplekken met water en stroom. Vanaf de camping kan de omgeving zowel te voet als met de kano verkend worden.


BELGIË


De la Semois

Pal aan de rivier de Semois in het zuiden van de Belgische Ardennen ligt deze fraaie camping. De plaatsen aan het water zijn autovrij, dus daar kan je helaas niet staan met een kampeerbus. Maar de overige plaasten zijn ruim en omringd door bos. De omgeving nodigt uit tot tal van activiteiten zoals wandelen, kanoën en mountainbiken.


FRANKRIJK


Camping à la Ferme Domaine de Jeanne

Deze uiterst eenvoudige en rustige camping, op fietsafstand van Saint-Tropez en het strand, heeft ons hart gestolen. Wij hadden het geluk dat er een plaats vrij was aan de bovenrand van de camping. Vanaf hier kijk je uit over de wijnvelden van de sympathieke campingeigenaar en wijnboer Christian Fresia, met in de verte de Golf van Saint-Tropez.


Camping des Lacs

Deze rustige en groene camping ligt aan de (zwem-)meertjes van Chevelu. De hoger gelegen plaatsen hebben uitzicht op de bergketen van de Épine met de Dent du Chat. Onze voorkeur ging uit naar één van de schaduwrijke plaatsen aan de oever van het beekje (rivier is een groot woord) La Méline dat langs de camping stroomt. 


Ferme de Simondon

Iets vanaf de Route Nationale 7 ligt deze camping hoog boven de Rhône. Op de terrassencamping heb je vanaf de ruime plaatsen een schitterend uitzicht op het massief van Vercors. De sfeer is heel relaxed. In het winkeltje neem je een uitstekende fles wijn mee of een biertje van de tap en noteert dat in het boek. Afrekenen komt dan later wel.


Les Libellules

Ruim tien jaar geleden waren we voor het laatst op Les Libellules. Sindsdien is de camping van eigenaar gewisseld en zijn de open veldjes opgedeeld in ruime plaatsen. De bomen en struiken rondom deze plaasten zorgen zowel voor schaduw als voor privacy. Gebleven is het eigen strandje aan de Cèze en de rust (de camping is autovrij en ligt 2 km vanaf de weg).


Rétro Passion

Behalve door een mooie omgeving, wordt je op deze camping omringd door oude Franse auto's en vintage reclameborden van bedrijven zoals Total en Michelin. De enthousiaste eigenaren, Isabelle en Denis, zijn dan ook echte Citroënliefhebbers. Maar evengoed was Denis bereid om de startmotor van onze Volkswagen bus te vervangen. Een bijzondere service!