Oeps...

Beschrijving

Banner - Campings

Campings

Campings waar we met plezier hebben gestaan en waar we graag terugkomen vind je hier. Onze voorkeur gaat uit naar kleine campings waar auto's liever niet bij de tent mogen staan (met een Volkswagen kampeerbus natuurlijk een twijfelachtig criterium). Een vrije en natuurlijke indeling van het terrein vinden we een pluspunt.

 

De campings in Nederland staan hieronder vermeld per provincie.

 

Weet je een camping die in dit rijtje zou passen, laat het ons weten. Stuur een mail naar info@vw-t2.nl of ga naar reageren.

 


NEDERLAND

 


Drenthe

De Blauwe Haan

Vanaf camping De Blauwe Haan en natuurkampeerterrein De Groene Hen wandel of fiets je direct het bos in, richting de heidevelden en de hunnebedden. Het is een wat grotere camping met ruim 100 plaatsen, maar een aantal plaatsen zijn rustig gelegen tegen het bos aan. Het fraaie sanitairgebouw is zeker het vermelden waard.


Friesland

Bekhofschans

In zuidoost Friesland, dichtbij Groningen, Drenthe en Overijssel, vind je één van de oudste natuurkampeerterreinen van Nederland. De twintig ruime plaatsen zijn mooi gelegen tussen heggen en oude eikenbomen en bieden daardoor veel privacy. De drie nationale parken in de omgeving nodigen uit tot fietsen, wandelen en kanoën.


Gelderland

Landgoed Quadenoord

Echt waar, we staan hier op een volle camping. Maar in het bosgedeelte heb je zeer ruime, vrije plaatsen. Het enige hek op deze camping staat rond het toiletgebouw, dus eigenlijk sta je vrij in de natuur. In de avond zie je overal vuurtjes om je heen, hier en daar met een Dutch Oven er boven. Wat ons betreft een camping met unieke uitstraling.


Noord-Brabant

De Biezen

Achter de poort is dit natuurkampeerterrein een oase van rust, te midden van natuurgebieden van Staatbosbeheer. Het terrein is zeer afwisselend beplant, wat zorgt voor veel verschillende soorten vlinders, insecten en vogels. De sfeer op het terrein wordt verder bepaald door talrijke beelden. Winterkamperen is ook mogelijk, want De Biezen is het hele jaar open.


Noord-Brabant

De Maasakker

Een natuurkampeerterrein voor uitsluitend tenten en - liefst klassieke - kampeerbusjes zoals onze Volkswagen. De beperking tot tenten heeft tot gevolg dat alle gasten echte kampeerders zijn, waarvan bovendien een groot deel op de fiets komt. Samen met de gastvrijheid van de eigenaar resulteert dat in een camping met een heel gemoedelijke sfeer.


Noord-Brabant

Het Goeie Leven

Het Goeie Leven is een ruim opgezette camping, grenzend aan het recreatiegebied de Vlagheide. Vanaf de camping wandel je dus zo de bossen in én de voormalige afvalheuvel op met fraai uitzicht. De eigenaren combineren de liefde voor kamperen met die voor lekker eten. Het gevolg is dat er bij de camping een leuk restaurant zit met een gezellig terras.


Noord-Brabant

Landgoed De Hoevens

Op het Patrijzenveld van dit natuurkampeerterrein, gelegen op het eeuwenoude landgoed De Hoevens, sta je heerlijk rustig op ruime plaasten en met vrij uitzicht op een weide. Een natuurlijke zwemvijver met strandje is onderdeel van deze sfeervolle camping. En de biologische akkerbouw op het landgoed levert onder andere het St Jan's Roggebier op.


Noord-Brabant

Leenderbos

Rond een grote speelweide met vuurhut liggen ruime plekken die veel privacy bieden (wij gaan voor plaats 3). De camping ligt midden tussen natuurgebieden zoals Malpie en de Strabrechtse Heide en voor een heerlijke trappist is abdij De Achelse Kluis (België) vlakbij. Jammer genoeg is er zelfs op een halfvolle camping geen mogelijkheid om tot en met zondagmiddag te blijven.


Noord-Brabant

Morgenrood

Grenzend aan natuurgebied de Kampina ligt camping Morgenrood fraai tussen de bomen. Het natuurkampeerterrein heeft ruime plaatsen en die liggen verspreid over meerdere veldjes. Wandelen kan direct vanaf de camping, maar voor een gezellig terras hoef je niet ver te lopen. Bos-restaurant De Belvertshoeve en Het Boscafé vind je naast de camping.


Noord-Holland

De Lakens

Met bijna 1000 plaatsen is het een wonder dat deze camping hier staat. Maar de locatie is bijzonder. Je kampeert op 100 meter van het strand in de duinpannen. Wij waren er eind oktober en dan is het er gezellig druk. Het vriendelijke en klantgerichte personeel, zowel op de camping als in het restaurant, maakt dat je je zeer welkom voelt.


Noord-Holland

Het Bos Roept

Midden in het Robbenoordbos, vlakbij de Afsluitdijk, ligt het fraaie natuurkampeerterrein Het Bos Roept. De sfeer is hier heel relaxed en helemaal gericht op genieten in alle rust (maak gebruik van de ontbijtservice!). Uniek is de kas waar kampeerders elkaar ongedwongen ontmoeten en waar gekookt en gelounged kan worden.


Utrecht

Recreatielandschap Rosenboom

Achter de oudste nog in bedrijf zijnde boerderij van Nederland heeft de familie Rosenboom een bijzondere boerencamping gecreëerd tussen de weilanden. Op veertien schiereilandjes liggen steeds twee ruime kampeerplekken met water en stroom. Vanaf de camping kan de omgeving zowel te voet als met de kano verkend worden.


BELGIË


De la Semois

Pal aan de rivier de Semois in het zuiden van de Belgische Ardennen ligt deze fraaie camping. De plaatsen aan het water zijn autovrij, dus daar kan je helaas niet staan met een kampeerbus. Maar de overige plaasten zijn ruim en omringd door bos. De omgeving nodigt uit tot tal van activiteiten zoals wandelen, kanoën en mountainbiken.


Maka

Direct aan de rivier de Semois kampeer je hier in een mooie groene omgeving. De camping is geliefd bij Landrover-fans, maar is toch vooral een rustige familiecamping. De winkel/receptie, met een oude Landrover als balie, heeft een opvallend ruim en verleidelijk aanbod met kampeer- en outdoorartikelen. In het restaurant is de pizza Maka een aanrader.


FRANKRIJK


Au Bois Joli

De plaatsen op camping Au Bois Joli liggen voor het grootste deel tussen de bomen. Wat ons betreft de mooiste plaatsen op deze rustige camping, waar je in het voorseizoen wordt omringt door bloeiende wilde orchideeën. Kampeerders met klassieke busjes (naast ons stond een Citroën HY) kregen 's ochtends het brood gratis mee van de sympathieke eigenaar!


Camping à la Ferme Domaine de Jeanne

Deze uiterst eenvoudige en rustige camping, op fietsafstand van Saint-Tropez en het strand, heeft ons hart gestolen. Wij hadden het geluk dat er een plaats vrij was aan de bovenrand van de camping. Vanaf hier kijk je uit over de wijnvelden van de enthousiaste campingeigenaar en wijnboer Christian Fresia, met in de verte de Golf van Saint-Tropez.


Camping des Lacs

Deze rustige en groene camping ligt aan de (zwem-)meertjes van Chevelu. De hoger gelegen plaatsen hebben uitzicht op de bergketen van de Épine met de Dent du Chat. Onze voorkeur ging uit naar één van de schaduwrijke plaatsen aan de oever van het beekje (rivier is een groot woord) La Méline dat langs de camping stroomt. 


Ferme de Simondon

Iets vanaf de Route Nationale 7 ligt deze camping hoog boven de Rhône. Op de terrassencamping heb je vanaf de ruime plaatsen een schitterend uitzicht op het massief van Vercors. De sfeer is heel relaxed. In het winkeltje neem je een uitstekende fles wijn mee of een biertje van de tap en noteert dat in het boek. Afrekenen komt dan later wel.


La Montgarnie

Rond een oude boerderij ligt deze kleinschalige en rustig gelegen camping van Bert en Jacinta, de uitgevers van de Rustiek Kamperen gidsen. Alle autovrije plaatsen hebben mooi uitzicht op het liefelijke heuvellandschap. Op het gezellige terras onder schaduwdoeken zijn onder andere biertjes te krijgen van Saint Oy, de lokale bierbrouwerij.


Les Libellules

Ruim tien jaar geleden waren we voor het laatst op Les Libellules. Sindsdien is de camping van eigenaar gewisseld en zijn de open veldjes opgedeeld in ruime plaatsen. De bomen en struiken rondom deze plaasten zorgen zowel voor schaduw als voor privacy. Gebleven is het eigen strandje aan de Cèze en de rust (de camping is autovrij en ligt 2 km vanaf de weg).


Rétro Passion

Behalve door een mooie omgeving, wordt je op deze camping omringd door oude Franse auto's en vintage reclameborden van bedrijven zoals Total en Michelin. De enthousiaste eigenaren, Isabelle en Denis, zijn dan ook echte Citroënliefhebbers. Maar evengoed was Denis bereid om de startmotor van onze Volkswagen bus te vervangen. Een bijzondere service!